Zelf de regie over je ontwikkeling

Lidl | Totara case | mock up | UP learning

De winst voor Lidl

  • Eén platform voor leren en ontwikkelen
  • Medewerkers nemen zelf de regie
  • Persoonlijke leerplannen geven inzicht in de individuele ontwikkeling

Medewerkers met digitale middelen en vanuit één learning platform ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Dat is het doel van Lidl. Om dat te realiseren, voerde Lidl het Totara LMS in. Medewerkers krijgen hierin een ‘verplicht’ en een ‘vrij’ online trainingsprogramma aangeboden.

Lidl

Lidl zet in op Zelfsturend Leren

“Hoe kunnen we onze medewerkers gedurende hun tijd bij Lidl met slimme tools ondersteunen in hun behoeften rond werk en persoonlijke ontwikkeling?” Sophie Geerts Jaspers, Director HR Lidl Nederland heeft hier een duidelijke visie op. Het was haar wens om medewerkers meer ruimte te geven en meer verantwoordelijkheid over hun eigen ontwikkeling.

Skanda Kock

Skanda Kock
Lidl Nederland

“Met het Totara LMS staat er een stevig fundament. De volgende stappen zijn het opzetten en inrichten van blended opleidingsprogramma’s, inclusief contentcreatie. Leiderschapsontwikkeling en het onderhouden van onze leiderschapsprincipes is het volgende onderwerp dat we volgens het nieuwe concept vorm gaan geven.”

Het concept: een persoonlijk online leerplan

Lidl ondersteunt medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling met één online platform. In de functioneringscyclus wordt inzichtelijk gemaakt waar de kracht en de ontwikkelpunten van medewerkers liggen. Dit vormt de basis voor ieders persoonlijke online leerplan. Vervolgens kan je via een ruime keuze aan learning resources in eigen tempo werken aan je persoonlijke ontwikkeling op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Lidl | Totara case | mock up | UP learning

De uitwerking

Lidl wil het voor medewerkers aantrekkelijk maken zich meer ‘zelfsturend’ te ontwikkelen. Daarnaast wilde HR en L&D een grote efficiëntieslag thuishalen door vanuit één omgeving te registreren, rapporteren en evalueren. Lidl koos daarom voor het Learning Management Systeem (LMS) Totara van UP learning. De leeromgeving is visueel overzichtelijk en aantrekkelijk; je voortgang is inzichtelijk en je hebt een duidelijk overzicht van je ontwikkelpad. Dit alles zorgt ervoor dat medewerkers aan de slag gaan met hun eigen ontwikkeling. En voor de leidinggevende is het zo makkelijker om de individuele ontwikkeling te monitoren en gerichter ondersteuning te bieden.

Medewerkers kiezen zelf wat bij hun ontwikkeling past

Samen met Lidl vulde UP de omgeving met eigen content en specifieke content uit de Premium Learning Library*. Medewerkers kunnen kiezen uit workshops, honderden e-learning resources en 800 e-books, variërend van managementboeken en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling tot hele praktische opleidingen over bijvoorbeeld Excel of leren presenteren.

Skanda Kock

Skanda Kock
Lidl Nederland

“Bij Lidl werken we doelgericht en resultaatgericht. Dat betekent dat we snel meters willen maken en hierin vonden we in UP learning een goede partner. Zo hebben we binnen 3 maanden een volwaardige en aantrekkelijke leeromgeving opgezet, waarmee medewerkers de kwaliteit van hun werk kunnen verbeteren én daarbij zelf de regie kunnen pakken.”

De visie van Lidl  op Leren & Ontwikkelen

Hoe je medewerkers digitaal ondersteunt? Sophie Geerts-Jaspers, Director HR Lidl Nederland, verwoordt het zo.

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.