Elk kind een rookvrije start

Trimbos | e-Learning Rookvrije start | UP learning

De winst voor Trimbos

  • Training voor een grote diversiteit aan Zorgprofessionals
  • Positieve houding voor een Rookvrije Start
  • Accreditatie beroepsverenigingen

Zorgprofessionals werken samen in de Taskforce Rookvrije Start. Het doel van de Taskforce is dat meer (aanstaande) ouders stoppen met roken en niet opnieuw beginnen. De Taskforce Rookvrije Start heeft als doel de cijfers op 0 te brengen. Om dat doel te bereiken zorgt de Taskforce voor publiciteit, werft ambassadeurs, organiseert congressen, brengt een toolkit uit en traint zo veel mogelijk zorgprofessionals. Samen met het Trimbos Instituut ontwikkelde UP de e-Learning.

Trimbos
Trimbos | e-Learning Rookvrije start | UP learning

e-Learning Rookvrije Start

In de e-Learning werd rekening gehouden met de diversiteit van zorgprofessionals die gesprekken met ouders voeren. Want voor een verloskundige is het moment en het gesprek anders dan die van bijvoorbeeld een jeugdarts. Door gesprekssituaties op video te laten zien, leren zorgverleners hoe ze (aanstaande) ouders kunnen motiveren om te stoppen met roken, hoe ze kunnen reageren op misvattingen en naar wie ze rokende ouders kunnen doorverwijzen.

Sanne de Josselin de Jong
Trimbos

“Omdat we met een grote en zeer diverse groep zorgverleners te maken hebben, is het een enorme uitdaging om één e-Learning voor iedereen te ontwikkelen.”

De uitwerking

Naast de praktische tips is er aandacht voor een theoretisch deel. Ook daarin is veel video gebruikt door bijvoorbeeld experts aan het woord te laten. Sanne Josselin de Jong hierover, “Het is nogal een puzzel om de enorme berg aan informatie te vertalen naar die verschillende doelgroepen. Samen met de creatieve, gedreven en enthousiaste mensen van UP hebben we zowel qua vorm als qua inhoud iets moois neergezet. Ik heb niet voor niets alleen maar positieve reacties gekregen van de ambassadeurs van de Taskforce Rookvrije Start. De e-learning voorziet echt in een behoefte vanuit de praktijk.”

Accreditatie

De e-learning bestaat uit 9 hoofdstukken. Het duurt 10 tot 40 minuten om een hoofdstuk te doorlopen. Na afloop van de e-Learning ontvangen de zorgprofessionals een certificaat. Bij verschillende beroepsverenigingen is daarnaast accreditatie aangevraagd.

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.