UP neemt e-Learning activiteiten over van Xylos

Xylos e-learning | header | UP learning

UP learning, aanbieder van online leeroplossingen in de Benelux, neemt alle activiteiten rondom het ontwikkelen van (maatwerk) e-Learning over van Neo Learning (van het Belgische moederbedrijf, IT-dienstverlener Xylos). Dit nadat het eerder dit jaar al de dienstverlening rondom het Learning Management Systeem Totara van Xylos had overgenomen.

Patrick Leysen, Xylos | Martin van den Broek, UP learning

UP versnelt groei in de Benelux

Martin van den Broek, Managing Director van UP learning, uitte zijn enthousiasme over de mogelijkheid om de Benelux-markt effectiever te bedienen: “De overname van Neo Learning stelt ons in staat om een gevarieerd aanbod van leeroplossingen aan te bieden en versneld te groeien. We zijn erg blij met het vertrouwen van Xylos om, na de overname van hun LMS-activiteiten, hun klanten nu ook verder te brengen met maatwerk leeroplossingen zoals e-Learning, (interactieve) Video en Augmented Reality. We kijken ernaar uit om dit ook voor deze nieuwe klantenkring te mogen gaan doen.”

Met deze overname versterkt UP learning haar positie als een toonaangevende speler in de ontwikkeling van digitale leeroplossingen in de Benelux. De learning consultants, tooling experts en creatives binnen UP ontwikkelen al jaren voor grote en toonaangevende organisaties in de Benelux creatieve en effectieve leeroplossingen voor online en blended leerprogramma’s, campagnes en e-Learning modules. Daarnaast biedt UP met het brede learning technology portfolio, bestaand uit Totara, Docebo, Intractive en Hihaho een breed scala aan leertechnologieën. Dit alles stelt UP learning in staat voormalige NEO-klanten te bedienen, waaronder gerenommeerde partijen als Brussels Airport, Dräger, Haldex Europe, Rode Kruis Vlaanderen en de Vlaamse Overheid.

Xylos brengt focus aan

Xylos kiest ervoor om haar expertise verder te concentreren op een robuuste en innovatieve IT-dienstverlening. Patrick Leysen, CEO van Xylos, benadrukt de voordelen van deze strategische stap: “De overdracht van onze activiteiten rondom de ontwikkeling van e-learnings stelt ons in staat volledig te focussen op onze core activiteiten, het bieden van uitzonderlijke, gevarieerde en geïntegreerde diensten in het IT-domein, dit telkens met een unieke change & adoptie begeleiding die de slaagkans van IT-projecten aanzienlijk verhoogt.”

Los van deze transactie blijft Xylos actief als learning partner en blijven ze gespecialiseerd in het bieden van een unieke combinatie van innovatieve en praktijkgerichte oplossingen die specifiek gericht zijn op het verhogen van digitale vaardigheden en het verbeteren van de IT-leeromgeving. De adoptie van technologie door eindgebruikers zit dan ook in het DNA van de organisatie. Het aanbod omvat op maat gemaakte trainingen, digital coaching, inspiratiesessies gericht op bedrijfsdoelen en relevante IT-tools, en het online leerplatform OASE met instructievideo’s en webinars over Microsoft 365 en artificiële intelligentie.

Geschreven door

Paul van den Hurk

Learning Tips

Ontvang elke twee weken een tip. Al 1.435 HR en L&D professionals gingen je voor.

Delen

Vraag gerust. We adviseren je geheel vrijblijvend.

Op zoek naar maatwerk e-Learning of een Leerplatform? We adviseren je graag. Bel, mail of vul het formulier in.